szombat, 23 szeptember 2017

 

 

 

Kedves vásárlóink!

Webáruházunk új címre költözött!

Új címünk:

 

VEGAN FOOD MARKET

by BiOrganik

 

 

http://veganfoodmarket.hu

Kókuszchips

 

Aki szereti a kókusz ízét és a ropogtatnivalókat is, annak nagy kedvencévé válhat a kókuszchips.

Igaz, ez nem olyanféle chips, mint a megszokott sós burgonyaszirmok, de sütemény alapanyag mellett remek nassolnivaló is.

Több, mint édesség, hiszen fogyasztása nemhogy nem káros, de egészséges is!

A kókusz tartalmaz magnéziumot, kalciumot, cinket és vasat is. Telítetlen zsírsavakban gazdag, ezért a szívbetegségek kialakulásának esélyét is jelentősen csökkenti. Kiváló csonterősítő. A hindu néphagyomány szerint 99 féle betegség gyógyítására jó a kókusz. Található benne laurinsav, mely az anyatejben is jelen lévő immunerősítő.

Magas a rost és fehérje tartalma, egyedülállóan alacsony emészthető szénhidráttartalma van, így még diéta mellett sem kell megválnunk tőle.

Ha gyerekeknek szeretnénk vele örömet okozni, akkor keverjük össze egy kis mazsolával és olajos magokkal. Máris egészséges nassolnivalót kapunk, ami mellé már nem fog kelleni a csokoládé sem a kicsiknek.

Hogyan és mire használjuk még?

A reggeli vagy tízórai müzlinket színesíthetjük vele.

Tehetjük kekszekbe, aszalt gyümölcsökkel párosítva.

Ha egészen át szeretnénk adni magunkat a kókusz-életérzésnek, akkor csinálhatunk kókuszkrémes finomságot, vagy például kókusz- zab palacsintát kókuszsziruppal.

Hozzávalók 8-10 db-hoz:
- 1 bögre tönköly fehérliszt
- 1/4 bögre zabliszt
- 1/4 bögre kókuszliszt
- 2 evőkanál foszfátmentes sütőpor
- 1 bögre zabtej vagy mandulatej
- 1 evőkanál kókuszszirup
- 2 evőkanál kókuszolaj + egy kevés a sütéshez
- 1 rúd vanília, kikapart magjai
- csipet só
- kókuszchips
(A recepthez használt bögre 250 ml-es.)

Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: lisztek, sütőpor, só. Egy másikban pedig a nedves hozzávalókat: zabtej/mandulatej, kókuszolaj, kókuszszirup, vanília. Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazhoz és keverjük addig, amíg sima, sűrű tésztát kapunk (ha túl sűrűnek találjuk, hígítsuk egy kevés zabtejjel). Hagyjuk 5 percet állni, hogy a tészta megkeljen.

Tegyünk egy kevés kókuszzsírt a teflonserpenyőbe és forrósítsuk fel. Kisebb adagot kanalazunk a palacsinta tésztából a serpenyőbe, közepes lángon sütjük az egyik oldalukat, amíg aranybarnák lesznek. Megfordítjuk és a másik oldalukon is sütjük 1-2 percig. Kevés szirupot locsoljunk még a palacsintákra, és szórjuk meg kókuszchips-szel.

 

Minden házi készítésű tortának és krémes süteménynek elegáns befejezést ad, ha ezekkel a fehér kókusz forgácsokkal szórjuk meg a tetejét.

Kókuszvirág cukor

A kókusz tejpor és a kókusz tejszín kedvelt és elfogadott alapanyaga lett a reformkonyhának, legújabb kedvencünk pedig a kókuszcukor lehet. A kókuszcukor a kókuszvirág nektárjából készül. Alapanyaga kizárólag a kókuszpálma nektárja. Ne keverjük össze a pálmacukorral, mely bizonyos pálmák fájának és nem az értékes virágnak a nedvéből készülnek. 

A virág nektárja nem olyan ízű, amihez hozzászokhattunk. Mivel nem a termésből készül a cukor, így a megszokott kókusz íz sem köszön vissza, inkább hasonlít az íz élmény a melaszos nádcukoréhoz, lágy, karamellás, karakteres.

Édesítőereje közel azonos a cukoréval. Fehérítetlen és finomítatlan, természetes cukorhelyettesítőről van szó, ami megéri az árát.

Glikémiás indexe a nádcukoréval (68), és a legtöbb mézével (55) szemben alacsony (35). Olvadáspontja szintén alacsony, így könnyen felhasználható. Italokhoz, süteményekbe, szószokba, turmixokhoz is keverhetjük. Gyermekeknek is ideális édesítőszer.


 

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:
 

 

 

Dr. Jakab Tibor belgyógyász szakorvos, természetgyógyász véleményét kérdeztük...


- Hippokratész azt írta, hogy a „halál a belekben lakozik”. Első olvasatra meglepő nézet, mert az ember inkább azt gondolná, hogy a szív, a tüdő, vagy éppen az agy betegségei sokkalta veszedelmesebbek, mint a bélműködés zavarai.

 

A máig nagy tiszteletnek örvendő görög orvos azonban mégis elsősorban a belek egészségének fontosságát hangsúlyozta! Gondoljuk át alaposan ezt a véleményt, és rájövünk, hogy komoly igazságtartalma lehet.Ha az ember bélműködése ugyanis nem megfelelő, a tápanyagok, vitaminok, nyomelemek nem szívódnak fel, nem kerülnek a szervezetbe, különféle hiányállapotokat okozva.

 

A táplálék a felszívódás lehetőségének hiányában a belekben pangva egyszerűen elrohad, kedvező feltételeket szolgálva a kóros gombák, baktériumok elszaporodásához. Mindezeknek hiánytünetek, kisebb-nagyobb pangások, enyhébb mérgezettségi állapotok, hasi feszülések és görcsök, következményes keringési zavarok, székletzavarok, lesznek a következményei...