csütörtök, 22 február 2018

 

 

 

Kedves vásárlóink!

Webáruházunk új címre költözött!

Új címünk:

 

VEGAN FOOD MARKET

by BiOrganik

 

 

http://veganfoodmarket.hu

Vegán életmód 2.

 

A vegetáriánus népek és népcsoportok nem ismerik a civilizált világ degeneratív betegségeit.
Az Okinava-sziget lakói gabona-, zöldség- és gyümölcsalapú étrenden élnek, és meglepő módon még az idősek között sem fordul elő rák vagy érelmeszesedés.
A Pakisztán északi részén fekvő legendás Hunza-völgy lakói dióféléket, aszalványokat, friss növényeket, árpát, búzát, kölest fogyasztanak, kevés kecsketejjel kiegészítve. Ők is egészségesek, magas kort érnek meg (100-110 év). A daganatos betegségek, a szívproblémák, cukorbetegség még idősebb korban is elkerüli őket.
„ A civilizált világ vegetáriánus étrendre áttérő csoportjainak egészségi állapota is jelentős javulást mutat..." Ezek nem véletlen egybeesések.

A növényi ételek természetes formájukban fogyaszthatók, vitaminokban, nyomelemekben, ásványi anyagokban gazdagok. A növények egymást kiegészítő, teljes egységet képviselő tápanyagokkal bírnak.  Tévhit, hogy hús, hal vagy tejtermékek nélkül nem lehet egészséges élni, sőt! Épp ezek az állati eredetű termékek okozzák a legtöbb betegséget az emberi szervezetben.

Az enzimek biztosítják a jó emésztést, lehetővé teszik a tápanyagok szervezetbe kapcsolását. A vegán étrend enzimdússágával nem vetekedhet a többi táplálkozási forma. A nyers növényi ételek gazdagon tartalmaznak rostanyagot, amely serkenti a bélműködést. A beleken gyorsabban áthaladó és onnan könnyebben kiürülő salakanyag kevésbé terheli a szervezetet. Míg a húsevés fokozza a gyulladásokat, és immunitás csökkentő úgy a növényi étrend gyulladásgátló és antibiotikus hatású(különösen a fűszernövények és hagymafélék, amiknek a hatását csökkentik az állati eredetű ételek). 

Az elfogyasztott húsban lévő fehérje teljes megemésztése több ok miatt is gátolt az emberi szervezetben. Az egyik ok az, hogy a hús túl sok fehérjét tartalmaz, így a fehérjék egy része megrothad. Míg a ragadozók rövidebb bélcsatornája lehetővé teszi, hogy a rothadás során keletkező méreganyagok gyorsan távozzanak a szervezetükből, az emberben, hosszabb bélcsatornája miatt, hosszabb ideig rothad a többletfehérje. A rothadó fehérje méreganyagai a vastagbélből felszívódva, számos betegség okozója. Ha apró fehér pattanásokkal is találkozunk az arcon, testen, akkor valószínűsíthetjük, hogy a szervezet többletfehérjével terhelt.

A helyesen összeállított növényi étrend megfelelő mennyiségű fehérjét biztosít a szervezet számára, amely aminosav összetételét tekintve is optimális. Nem kell aggódni, hiszen a tofuban például több fehérje van, mint a húsban, így még ennek fogyasztásával is csínján kell bánni.

Egy 12 éven át tartó Oxford Vegetáriánus Tanulmány – amelybe 11 ezer résztvevőt regisztráltak – azt mutatta, hogy a vegánok teljes koleszterin és LDL koleszterin koncentrációi jóval alacsonyabbak, mint a húsevőké. Az ichémiás szívbetegségek és elhalálozások aránya alacsonyabb volt a húst nem fogyasztók között, mint a húsevők között. A növényi táplálékban túlnyomórészt telítetlen zsírsavak találhatók, melyek segítik az érvédő koleszterin képződését. Ez kedvező hatású az érrendszerre, szívműködésre és a vérkeringésre; a vérrög-képződés (trombózis, embólia) ellen hat, és gátolja az infarktust. Az állati eredetű táplálék ezzel szemben nagy mennyiségben tartalmaz telített zsírsavakat, melyek fogyasztása az érkárosító hatású koleszterin növekedéséhez vezet.

Fontos még megemlítenünk, hogy a szervezetben végbemenő kémiai folyamatok nagy része lúgos közeget igényel. A növényi étrend lúgosító hatású, míg a vegyes étrend savasít. Mivel sok baktérium csak savas közegben képes szaporodni, így a savas közeg melegágya a különböző kórokozók elszaporodásának is. A nyers növényi étrend gátolja a rákos elváltozások kialakulását is. A vegyes étrend és anyagcseretermékei ezzel szemben fő okozói a rákos betegségeknek.

Kókuszvirág cukor

A kókusz tejpor és a kókusz tejszín kedvelt és elfogadott alapanyaga lett a reformkonyhának, legújabb kedvencünk pedig a kókuszcukor lehet. A kókuszcukor a kókuszvirág nektárjából készül. Alapanyaga kizárólag a kókuszpálma nektárja. Ne keverjük össze a pálmacukorral, mely bizonyos pálmák fájának és nem az értékes virágnak a nedvéből készülnek. 

A virág nektárja nem olyan ízű, amihez hozzászokhattunk. Mivel nem a termésből készül a cukor, így a megszokott kókusz íz sem köszön vissza, inkább hasonlít az íz élmény a melaszos nádcukoréhoz, lágy, karamellás, karakteres.

Édesítőereje közel azonos a cukoréval. Fehérítetlen és finomítatlan, természetes cukorhelyettesítőről van szó, ami megéri az árát.

Glikémiás indexe a nádcukoréval (68), és a legtöbb mézével (55) szemben alacsony (35). Olvadáspontja szintén alacsony, így könnyen felhasználható. Italokhoz, süteményekbe, szószokba, turmixokhoz is keverhetjük. Gyermekeknek is ideális édesítőszer.


 

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:
 

 

 

Dr. Jakab Tibor belgyógyász szakorvos, természetgyógyász véleményét kérdeztük...


- Hippokratész azt írta, hogy a „halál a belekben lakozik”. Első olvasatra meglepő nézet, mert az ember inkább azt gondolná, hogy a szív, a tüdő, vagy éppen az agy betegségei sokkalta veszedelmesebbek, mint a bélműködés zavarai.

 

A máig nagy tiszteletnek örvendő görög orvos azonban mégis elsősorban a belek egészségének fontosságát hangsúlyozta! Gondoljuk át alaposan ezt a véleményt, és rájövünk, hogy komoly igazságtartalma lehet.Ha az ember bélműködése ugyanis nem megfelelő, a tápanyagok, vitaminok, nyomelemek nem szívódnak fel, nem kerülnek a szervezetbe, különféle hiányállapotokat okozva.

 

A táplálék a felszívódás lehetőségének hiányában a belekben pangva egyszerűen elrohad, kedvező feltételeket szolgálva a kóros gombák, baktériumok elszaporodásához. Mindezeknek hiánytünetek, kisebb-nagyobb pangások, enyhébb mérgezettségi állapotok, hasi feszülések és görcsök, következményes keringési zavarok, székletzavarok, lesznek a következményei...