csütörtök, 22 február 2018

 

 

 

Kedves vásárlóink!

Webáruházunk új címre költözött!

Új címünk:

 

VEGAN FOOD MARKET

by BiOrganik

 

 

http://veganfoodmarket.hu

Violife- a sajtok új generációja

 

A laktóz érzékenység nem az elmúlt néhány év divatos hóbortja.

Igaz, hogy egyre többekről derül ki valamiféle intolerancia, de ez nagyban annak köszönhető, hogy az emberek többet foglalkoznak az egészségükkel és figyelmüket egyre jobban a természetes megoldások, növényi gyógymódok és egészséges táplálékok felé fordítják.

A sajtok új generációja lehetővé teszi azt, hogy aki laktóz érzékenységben szenved, az is kiélvezhesse a sajtok adta íz-élményt.

Ha valaki a tej bármelyik összetevőjére érzékeny, akkor ez az állati sajtnál többnyire fokozottan érvényes. A sajt nem más, mint alapvetően az a szárazanyag, amit a tejben is megtalálunk, a víz mellett. A tej kb. 90%-ban vízből áll, a maradék száraz anyagból készül a sajt. A sajt feltalálásának hátterében is azt találjuk, hogy erre az igen egyszerű elvre már évezredekkel ezelőtt rájöttek a nomád népek.  

A sajtféléket leginkább a tejfehérjék és a sok telített zsír teszik nehezen emészthetővé.

Sajnos nem véletlen, hogy egyre több betegségeknek a tej és tejtermék fogyasztással való összefüggésére derül fény. Szerencsére egyre több orvos, és talán még több természetgyógyász is tisztában van az állati tejtermékek fogyasztására visszavezethető, „allergiának” nevezett tünet együttes valódi okaival.

Az állati tejeknek számos olyan alkotóeleme van, melyek az emberi szervezet számára nem emészthetők megfelelően. Legismertebbek a tejfehérje (kazein) és tejcukor (laktóz). Az állati tej fehérjéinek esetében, a természetgyógyászok szerint nem csak a szervezet fokozott érzékenysége vagy allergiás immunreakciója lehet gond, hanem legfőképp az, hogy az állati tej túlzott mennyiségben tartalmaz fehérjéket, melyek emésztőrendszerünkben egy rothadásos folyamaton mennek keresztül és káros bomlástermékeik a szervezet legkülönbözőbb részeiben okozhatnak betegségeket, akár hosszú ideig tünetmentesen is. A betegségek felsorolásánál hosszú lenne a sor. Kezdhetnénk a bélproblémákkal, folytatva a bőr megbetegedéseivel, zárva a sort az erek meszesedésével.

 Magyarországi felmérések szerint ezerből egy ember tudja megfelelően feldolgozni a tejcukrot. Ez igen kicsi szám.

Tapasztalatok szerint a tejről és a joghurtokról még aránylag könnyebb lemondani. A legnagyobb problémát általában a sajtok okozzák.A Violife-nak hála ma már nem kell attól tartani, hogy a sajt-élménytől örökre meg kell válnunk.

A Violife növényi sajt család keményítőből készül, és tisztán növényi eredetű, azaz vegán. Laktózérzékenyek is biztonsággal fogyaszthatják.

Szendvicsekhez kemény sajtot, sajtkrémet és szeletelt lágy sajtot is találunk a kínálatban.

Pizzához, meleg szendvicshez és olvasztott sajtos ételekhez a külön erre a célra kifejlesztett olvadós pizza sajtot ajánlja a Violife.

 További érdekességek a Violife növényi sajtokról: www.violife.hu

Kókuszvirág cukor

A kókusz tejpor és a kókusz tejszín kedvelt és elfogadott alapanyaga lett a reformkonyhának, legújabb kedvencünk pedig a kókuszcukor lehet. A kókuszcukor a kókuszvirág nektárjából készül. Alapanyaga kizárólag a kókuszpálma nektárja. Ne keverjük össze a pálmacukorral, mely bizonyos pálmák fájának és nem az értékes virágnak a nedvéből készülnek. 

A virág nektárja nem olyan ízű, amihez hozzászokhattunk. Mivel nem a termésből készül a cukor, így a megszokott kókusz íz sem köszön vissza, inkább hasonlít az íz élmény a melaszos nádcukoréhoz, lágy, karamellás, karakteres.

Édesítőereje közel azonos a cukoréval. Fehérítetlen és finomítatlan, természetes cukorhelyettesítőről van szó, ami megéri az árát.

Glikémiás indexe a nádcukoréval (68), és a legtöbb mézével (55) szemben alacsony (35). Olvadáspontja szintén alacsony, így könnyen felhasználható. Italokhoz, süteményekbe, szószokba, turmixokhoz is keverhetjük. Gyermekeknek is ideális édesítőszer.


 

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:
 

 

 

Dr. Jakab Tibor belgyógyász szakorvos, természetgyógyász véleményét kérdeztük...


- Hippokratész azt írta, hogy a „halál a belekben lakozik”. Első olvasatra meglepő nézet, mert az ember inkább azt gondolná, hogy a szív, a tüdő, vagy éppen az agy betegségei sokkalta veszedelmesebbek, mint a bélműködés zavarai.

 

A máig nagy tiszteletnek örvendő görög orvos azonban mégis elsősorban a belek egészségének fontosságát hangsúlyozta! Gondoljuk át alaposan ezt a véleményt, és rájövünk, hogy komoly igazságtartalma lehet.Ha az ember bélműködése ugyanis nem megfelelő, a tápanyagok, vitaminok, nyomelemek nem szívódnak fel, nem kerülnek a szervezetbe, különféle hiányállapotokat okozva.

 

A táplálék a felszívódás lehetőségének hiányában a belekben pangva egyszerűen elrohad, kedvező feltételeket szolgálva a kóros gombák, baktériumok elszaporodásához. Mindezeknek hiánytünetek, kisebb-nagyobb pangások, enyhébb mérgezettségi állapotok, hasi feszülések és görcsök, következményes keringési zavarok, székletzavarok, lesznek a következményei...